Hallo, mijn naam is Wilma Fransen, een 24 jarige illustrator. Als kind tekende ik altijd met mijn moeder aan de keukentafel en verbeeldde ik de avonturen die ik meemaakte met mijn broertjes, zusje en ouders in het Willemstadse platteland in Noord-Brabant. Sinds toen is tekenen steeds meer een passie geworden.
Ik maak tekeningen over mijn leven en de thema’s die mij bezig houden zoals dierenwelzijn, het Christelijke geloof, zingeving en psychische gezondheid. Ook mijn eigen levens- en gedragskeuzes laat ik vaak een rol spelen in mijn werk. Dit maakt mijn werk meestal erg persoonlijk. 
Ik maak onder andere redactionele illustraties, portretten, (kinder)boek illustraties, cartoons en educatieve illustraties. Het mooiste aan mijn beroep is dat ik de ander blij kan maken of inspireren met een illustratie. Ik kan soms verlegen overkomen. Maar met mijn illustraties kan ik veel meer vertellen dan duizend woorden.
Opdrachtgevers waarmee ik heb gewerkt: EO BEAM, Vermeer Centrum Delft, Daphne's Diary BV, lesmethode 'Communicatie Is Alles', Brabeau Magazine, Cultuur Moerdijk, KC De Sterren, Moerdijk Lokaal, De Prullenkast, Vrouwen van Nu Willemstad, Stichting Sinterklaas Willemstad, YoY - Christelijke kinder- en tienerkampen, Vrouwen van Nu Brabant

OPLEIDINGEN/WERKERVARING
2017-2021 (heden) Illustratie/animatieAKV St. Joost  's-Hertogenbosch
2013-2017 MediavormgevenGrafisch Lyceum Rotterdam 

September 2020 - januari 2021 -  illustrator/grafisch vormgever (stage) bij EO BEAM
Januari 2019 - december 2019 - illustrator bij tijdschrift Daphne's Diary
Januari 2016 - oktober 2016 -  illustrator/grafisch vormgever (stage) bij  Kids Marketeers B.V. Heemstede

November 2019 - januari 2020  -minor 'Expeditie Benedictus'  - Christelijke Hogeschool Ede
September 2019 - November 2019 -minor 'Het verhaal van jouw gezin' - Christelijke Hogeschool Ede
               
Back to Top