Hallo, mijn naam is Wilma Fransen, een 22 jarige illustrator. Ik omschrijf mijn werk als lief en sfeervol. Mijn illustraties gaan vaak over hoop en échte vreugde. In het leven moeten we vaak (onbewust of bewust) kiezen tussen goed en  kwaad en tussen échte vreugde en schijnvreugde. Die keuzes en tegenstellingen laat ik graag een rol spelen in mijn werk. Veel keuzes die je maakt, hebben consequenties op hoe jij je voelt en hoe je op lange termijn door het leven gaat. Als illustrator verbeeld ik graag de momenten en dingen die mij échte vreugde geven. Ook werk ik graag met tegenstellingen om iets duidelijk te maken.
Thema's zoals theologie, klimaatverandering, natuur, politiek, en zelfbeeld houden mij bezig. Veel van die thema's komen vaak voor in mijn werk. Bij het maken van mijn illustraties gebruik ik een mix van analoog en digitaal. Ik werk graag met aquarel, ecoline en oost Indische inkt. Meestal werk ik mijn illustraties digitaal uit. Infographics, cartoons en stripverhalen teken ik volledig digitaal. Wat ik het mooiste aan mijn vak vind, is dat ik met mijn illustraties een verhaal, een mening, een uitleg of een sfeer kan verbeelden. Als illustrator kan ik mijn eigen stem laten horen en dat vind ik fantastisch!
Opdrachtgevers waarmee ik heb gewerkt: Vermeer Centrum Delft, Daphne's Diary BV, lesmethode 'Communicatie Is Alles', Brabeau Magazine, Cultuur Moerdijk, KC De Sterren, De Prullenkast, Vrouwen van Nu, Stichting Sinterklaas Willemstad, YoY - Christelijke kinder- en tienerkampen, Projectbureau Kunst & Werk AKV | St. Joost

OPLEIDINGEN/WERKERVARING
2013-2017 Grafisch VormgevenGrafisch Lyceum Rotterdam 
2017-heden (2021)  Illustratie/animatieAKV St. Joost  s'Hertogenbosch

januari 2016-oktober 2016 illustrator/grafisch vormgever (stage) - Kids Marketeers B.V. Heemstede
Januari 2019 - december 2019 - illustrator bij tijdschrift Daphne's Diary
September 2019 - November 2019 -minor 'Het verhaal van jouw gezin' - Christelijke Hogeschool Ede
                November 2019 - januari 2020  -minor 'Expeditie Benedictus'  - Christelijke Hogeschool Ede
Back to Top