1. De opdracht bepalen
Wanneer u weet wat u door mij wilt laten maken, maak ik een offerte van de opdracht. Deze offerte is vrijblijvend. Verder denk ik graag met u mee als u nog niet precies weet wat u wil. Ook als u nog extra informatie nodig heeft, beantwoord ik graag uw vragen via de telefoon of mail.  
2. De schetsfase 
Wanneer u akkoord heeft gegeven op de offerte, maak ik een schets van de illustratie die u wilt laten maken. Deze schets stuur ik naar u op. Vervolgens kunt u op- of aanmerkingen geven die ik weer verwerk in een nieuwe schets, tot u tevreden bent.
3. Het uitwerken van de illustratie(s)
Wanneer u de schets heeft goedgekeurd, werk ik de schets uit tot een uitgewerkte illustratie. De illustratie laat ik vervolgens aan u zien via de mail. U kunt dan nog kleine dingen laten aanpassen.
4. Het aanleveren van de illustratie(s)
Als u helemaal tevreden bent, stuur ik de uitgewerkte illustratie naar u op als digitaal bestand. De illustratie wordt aangeleverd op de manier de is afgesproken. Dit kan bijvoorbeeld een PDF of een JPEG bestand zijn in het formaat die is afgesproken. 
Veelgestelde vragen

Wat kost een illustratie?
De kosten van een illustratie kunnen heel erg verschillen. De prijs van een illustratie is afhankelijk van de hoeveelheid werk. Een zwart-wit illustratie of een lijntekening is bijvoorbeeld goedkoper dan een gedetailleerde kleur illustratie. Ook hangt de prijs af van het doeleinde van de illustratie. Illustraties voor persoonlijk gebruik zijn goedkoper dan illustraties voor commercieel gebruik.
Hoe worden de illustraties gemaakt?
De illustraties worden digitaal met 'Procreate' en 'Adobe Photoshop' gemaakt, of analoog met aquarelverf en Oost Indische inkt. Vooraf wordt er afgesproken in welk formaat en in wat voor bestand de illustratie aangeleverd wordt. Denk hierbij aan bestandstypen zoals .pdf .jpeg .psd .png .ai .eps .tiff 
Hoe lang duurt het om een illustratie te maken?
Dit hangt af van de hoeveelheid werk dus bijvoorbeeld hoe gedetailleerd en groot een illustratie gaat worden. Ook welk tekenmateriaal ik gebruik, speelt een rol. Een simpele zwart-wit tekening die digitaal gemaakt is, kost mij minder tijd dan bijvoorbeeld een grote aquarel tekening met veel kleur en details. Als u een illustratie wilt laten maken, spreken we een deadline af. De illustratie die u laat maken, is dan klaar voor de deadline. 
Ik wil een illustratie laten maken. Hoe ziet dat proces eruit? 
Ik weet niet zo goed wat ik precies wil laten maken. Geef je daar advies over?
Als u nog niet zo goed weet wat u precies wilt laten maken, ga ik graag met u in gesprek. Dit gesprek is vrijblijvend.
Wat als de illustratie die ik heb laten maken niet naar mijn wens is? 
Dit proberen we zoveel mogelijk te voorkomen doordat ik u eerst een schets stuur. U mag op-of aanmerkingen maken op de schets. De schets pas ik daarop aan. De illustratie wordt pas uitgewerkt wanneer u de schets heeft goedgekeurd. Wanneer de illustratie is uitgewerkt, kunnen er nog kleine dingen worden aangepast naar uw wensen.
Mag ik de illustratie die ik heb laten maken, overal voor gebruiken?
Nee. De illustratie mag alleen gebruikt worden waarvoor het gemaakt is. Dit wordt afgesproken in de opdrachtbevestiging. U krijgt wanneer de illustratie af is een 'licentie' om de illustratie te gebruiken voor een bepaald doeleinde. Als u de illustratie later toch voor iets anders wilt gebruiken, kunt u contact met mij opnemen. De rechten op de illustratie liggen altijd bij de illustrator die de illustratie heeft gemaakt, tenzij de auteursrechten tegen een meerprijs worden overgedragen. Als u de rechten van een bepaalde illustratie heeft afgekocht, mag u deze wel overal voor gebruiken.
Hoe zit het met de auteursrechten?
De rechten op de illustratie liggen altijd bij de illustrator die de illustratie heeft gemaakt, tenzij de auteursrechten tegen een meerprijs worden overgedragen. De prijs hiervoor hangt af van de opdracht. Bekijk de algemene voorwaarden voor meer informatie.