Verzenden
Dankjewel voor je bericht!
Veelgestelde vragen
Wat kost een illustratie?
De kosten van een illustratie kunnen heel erg verschillen. De prijs van een illustratie is afhankelijk van de hoeveelheid werk. Een zwart-wit illustratie of een lijntekening is bijvoorbeeld goedkoper dan een gedetailleerde kleur illustratie. Ook hangt de prijs af van het doeleinde van de illustratie. Illustraties voor persoonlijk gebruik zijn goedkoper dan illustraties voor commercieel gebruik.
Hoe lang duurt het om een illustratie te maken?
Dit hangt af van de hoeveelheid werk. Als u een illustratie wilt laten maken, spreken we een deadline af. De illustratie die u laat maken, is dan klaar voor de deadline. 
Hoe worden de illustraties gemaakt?
De illustraties worden digitaal met 'Procreate' en 'Adobe Photoshop' gemaakt, of analoog met aquarelverf en Oost Indische inkt. Vooraf wordt er afgesproken in welk formaat en in wat voor bestand de illustratie aangeleverd wordt. Denk hierbij aan bestandstypen zoals .pdf .jpeg .psd .png .ai .eps .tiff 
Ik wil een illustratie laten maken. Hoe ziet dat proces eruit? 
Ik weet niet zo goed wat ik precies wil laten maken. Geef je daar advies over?
Als u nog niet zo goed weet wat u precies wilt laten maken, ga ik graag met u in gesprek. Dit gesprek is vrijblijvend.
Wat als de illustratie die ik heb laten maken niet naar mijn wens is? 
Deze situatie proberen we zoveel mogelijk te voorkomen doordat ik u eerst een schets stuur. U mag op-of aanmerkingen maken op de schets. De schets pas ik daarop aan. De illustratie wordt pas uitgewerkt wanneer u de schets heeft goedgekeurd. Wanneer de illustratie is uitgewerkt, kunnen er nog kleine dingen worden aangepast naar uw wensen.
Mag ik de illustratie die ik heb laten maken, overal voor gebruiken?
Nee. De illustratie mag alleen gebruikt worden waarvoor het gemaakt is. Dit wordt afgesproken in de opdrachtbevestiging. U krijgt wanneer de illustratie af is een 'licentie' om de illustratie te gebruiken voor een bepaald doeleinde. Als u de illustratie later toch voor iets anders wilt gebruiken, kunt u contact met mij opnemen. De rechten op de illustratie liggen altijd bij de illustrator die de illustratie heeft gemaakt, tenzij de auteursrechten tegen een meerprijs worden overgedragen. Als u de rechten van een bepaalde illustratie heeft afgekocht, mag u deze wel overal voor gebruiken.
Hoe zit het met de auteursrechten?
De rechten op de illustratie liggen altijd bij de illustrator die de illustratie heeft gemaakt, tenzij de auteursrechten tegen een meerprijs worden overgedragen. De prijs hiervoor hangt af van de opdracht. Bekijk de algemene voorwaarden voor meer informatie.